Kuzunun yumuşacık lezzeti, mantarın aroması ve ceviz dokusuyla zenginleşen bu geleneksel lezzet; sofralara hem doyurucu hem de özel bir tat katmak isteyenlerin favorisi oluyor. Usta aşçıların memleketi Mengen’in karakterini taşıyan Mengen pilavı tarifi, pratik hazırlanışı ve derin aromasıyla her menüye kolayca uyum sağlıyor. Evde sade malzemelerle büyük bir lezzet yakalamak isteyenler için ilham veren Mengen pilavı tarifi, klasik pilavdan çok daha fazlasını sunarak hem misafir ağırlarken hem de günlük öğünlerde fark yaratmak isteyenlere güçlü bir alternatif oluşturuyor. Peki; Mengen pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon Mengen pilavı 420 kaloridir.