Mantarlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

2 yemek kaşığı sebze suyunu tencereye alın. Kıyılmış soğanı ekleyip 5 dakika pişirin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Mantarları ve sarımsakları tencereye ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Pirinç, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kalan sebze suyu ve baharatları ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısarak 25-30 dakika pişirin. Yarım demet Frenk soğanı ve peynirin yarısını ekleyip harmanlayın. Kalan peynir ve kıyılmış Frenk soğanını servis sırasında ekleyip servis yapın.

Kestane mantarlarını suyla yıkamak yerine ıslak bir bezle silerek temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Mantar yıkandığında adeta bir sünger gibi suyu içine çeker. Bu durum piştiğinde lezzetine de yansır. Olabildiğince mantarları yıkamamaya çalışın. Mevsiminde doğada bol bulunan mantar çeşitlerini çok iyi tanıyorsanız toplayabilirsiniz. Yoksa mantar çeşitlerini güvendiğiniz bir üreticiden satın almaya çalışın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Mantarlı Tarifler Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav