Mansaf
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mansaf Tarifi İçin

Malzemeler

Pilav için

Et için

Mansaf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
  2. Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
  3. Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Mantarlı Basmati Pilavı Tarifi
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Pilavın En Doğal Hali: Siyez Bulguru Pilavı Tarifi