Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.

  1. Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Şerit doğranmış biberleri ekleyip soteleyin.
  3. Bulguru yıkayıp süzdükten sonra ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Köri, karabiber ve tuzu ekleyin.
  4. Sıcak suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pratik patlıcanlı pilav tarifine göz atabilir, misafirlerinize nefis bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav