Kestaneli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın.
  2. Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun.
  3. Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın.
  4. Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. 20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav