Keşmir Pilavı (Hint Pilavı)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünya mutfağını sevenler için kuruyemişli ve baharatlı hint pilavı tarifi ile karşınızdayız. Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan keşmir pilavı, 'kashmiri pulao' olarak bilinir. İçerisinde birbirinden farklı baharat ve kuruyemişlerin kullanıldığı bu pilav özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Ana malzemeleri pirinç, safran ve kuru üzümdür. Malzemeler hazırsa, Hint mutfağından keşmir pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ıza bulgur pilavı ve perde pilavı tarifine de göz atın.

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı) Tarifi İçin

Malzemeler

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  2. Sarımsağı soyup ezin.
  3. Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırın.
  4. Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  5. Daha sonra pirinç, gül suyu, safran, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Kajun, ceviz ve bademi kavurup kaselere bölüştürülmüş pilavın üzerine serpin.
  8. Harmanlayıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Davet Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Hint Mutfağı Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav