Karidye Pilavı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karidye Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Karidye Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir tülbente defne yaprağı ve tane karabiberden oluşan bir buket hazırlayın. Yemeğin yapılacağı tencereye yerleştirin. Kerevizin saplarını ve köklerini temizleyin. Kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Limonu suda bekletin. Havuçların dış kabuklarını kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 50 ml'sini iyice ısıtıp un ile hafif ateşte meyane hazırlayın. Diğer bir tencerede zeytinyağının geri kalanını iyice ısıtın. Küp doğradığınız havuçları ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ilave ederek 2- 3 dakika daha soteleyin. Aynı karışıma sarımsak, kereviz, üzüm ve elma sirkesini ekleyip 500 ml suyla kaynatın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Daha önce hazırladığınız meyaneyi yavaş yavaş tahta kaşıkla aynı yöne doğru karıştırarak ilave edin. Meyanenin kokusu kayboluncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin. Kabukları temizlenmiş karidesleri ilave edin. 5 dakika sonra süzgeçle karides ve sebzeleri içinden alın. Tencerede kalan buket garni ve sebze suyunu yaklaşık 1/3'ünü çekinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca karides, sebzeler ve taze soğanın yeşil yapraklarını ekleyin. Üzerine çok az sızma zeytinyağı ilave edin. Servis yapın.  

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav