Kalpak Pilavı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalpak Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kalpak Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve defne yaprağını ilave edip soteleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Yumuşayınca havuçları tavadan alın. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip mantarı ilave edin. 2 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Derin bir kaseye kıymayı ekleyin. Üzerine sırayla mantar ve havucu ekleyip yayın. Pirinç pilavını ekleyip kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav