Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Firik ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurun. 2.5 su bardağı et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kaynadıktan sonra son olarak üzerine nohudu ve eti ekleyip kısık ateşte firik ve bulgur yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, Hatay usulü firik pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav