Bezelyeli Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bezelye, yaz aylarının favori lezzetlerinden biridir. Öyle ki, kış için bol bol alınarak dondurucuda muhafaza edilebilir. Garnitür olarak kullanılan bezelye, pirinç pilavı ile nefis bir uyum içindedir. Malzemeler hazırsa, bezelyeli pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasikten vazgeçemeyenler için sade pirinç pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelyeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bezelyeyi bir tencereye alın ve üzerine 2.5 bardak su ekleyerek haşlayın. 
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye bir miktar tereyağı ve zeytinyağı alıp soğanları içine ekleyin. Pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyerek şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Bezelyeyi, haşladığınız suyla birlikte pirinçlerin üzerine ekleyin ve tuz serpiştirin. 
  5. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın üzerini kağıt havlu ile örterek dinlenmeye bırakın.
  6. Bezelyeli pirinç pilavını, dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav