Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pirinç, arpa şehriye ve et suyu ile hazırlanan bu tarif, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan arpa şehriyeli pirinç pilavını, 25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Tane tane sunulan sade pirinç pilavı tarifimize göz atmayı unutmayın.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.
  2. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin.
  4. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
  Püf Noktası
  • Pilavı isterseniz tavuk suyu ile hazırlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Arpa şehriyeyi yağda ya da sadece sıcak tavda kavurabilirsiniz.
  • Önce arpa şehriyeleri sonra pirinçleri kavurun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav