Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arpa şehriye, havuç, soğan, badem ve domates püresi ile hazırlanan bu pilav, bol malzemeli nefis bir pilav hazırlamak isteyenler için idealdir. İsteğe göre yapımında farklı sebzeler de kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis tadıyla arpa şehriye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasikten vazgeçemeyenler için, pirinç pilavı tarifimizi de buraya bırakıyoruz.

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pilav tenceresinde tereyağını eritin. Bu esnada soğanları ince ince kıyın ve havucu rendeleyin.
  2. Eriyen tereyağına soğanı ekleyip kavurun. Ardından havuç ve arpa şehriyeleri ekleyerek 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
  3. Üzerine domates püresi, tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin.
  4. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arpa şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine kavrulmuş badem ile ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav