Acem Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acem Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Acem Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
  2. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
  3. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
  4. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
  5. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
  6. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav