Pazılı Fırın Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Fırın Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Fırın Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Pazı yapraklarının saplarını kesin. Tuzlu sıcak suya tek tek batırıp çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.

Makarnayı tuz ve safran eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Ceviz, peynir, tuz ve tereyağının üçte ikisini ekleyip harmanlayın.

Küçük fırın kalıplarını kalan tereyağı ile yağlayın. Pazı yapraklarını kaselerin içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın. Makarnalı harcı paylaştırıp dışa sarkan yaprakları içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Önceden ısıstılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirip alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese