Kum Midyeli Makarna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kum Midyeli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Kum Midyeli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın.
  2. 2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün.
  3. Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin.Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
  4. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin.
  5. Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin.
  6. Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın.Harmanlayıp ocaktan alın.
  7. Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün.
  8. Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın.Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli midyeli makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese