Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kıymalı iç malzeme için fesleğenleri kıyın, kültür mantarlarını nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Havucu da zar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Kıymayı tereyağı ile birlikte tencerede kavurun. Havucu ve domatesi ekleyin. 5 dakika daha kavurup mantarları ilave edin. Birkaç dakika sonra tuzunu, bezelyeyi, kıyılmış fesleğeni ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün. Kıymalı karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine birer yemek kaşığı krema yayın. Dil peynirlerini de uzun uzun doğrayıp karışımın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar ısıtın. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese