Enginarın Esrarı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarın Esrarı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Enginarın Esrarı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Enginarları temizleyip tencereye dizin. Üzerlerine kıyılmış 1 diş sarımsak, reyhan, defneyaprağı, kekik ve tuz ilave edin. 1 çay bardağı zeytinyağını üzerlerine gezdirip enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Patlıcanı soyup küp küp doğrayın. Pırasaları temizleyip halka halka doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kalan sarımsakları soyun. Mozzarella peynirini iri rendeleyin. Eti tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
 
Tereyağını tencerede eritip sarımsak ve dolmalık fıstığı kavurun. Kevgirle başka bir kaba alın. Aynı yağda sırasıyla patlıcan, pırasa ve eti ekleyip kavurun. Domates ve kavrulmuş dolmalık fıstığı ilave edip tuz, reyhan, kekik ve k arabiberle tatlandırın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Sebzeli karışımı ekleyip harmanlayın. 3 kaşık peyniri ayırıp kalanı makarnalı karışıma ilave edin ve harmanlayın. Karışımı enginarlara paylaştırıp ayırdığınız peyniri üzerine serpin.
 
Hazırladığınız enginarları milföy hamurlarıyla sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Reyhan ve kuru nane ile süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese