Balkabaklı Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal'dan nefis bir makarna tarifi ile karşınızdayız. Balkabağı, labne ve zerdeçal ile hazırlanan bu makarna, davet sofralarına çok yakışacak. Hazırlaması 15, pişirmesi 35 dakika süren balkabaklı makarnayı, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balkabaklı makarna tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sahrap Soysal'dan erikli semizotu tarifine de göz atın.

Balkabaklı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağı küp küp doğranır. Fırın tepsisine alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve karabiber eklenerek 200 derecede yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  2. Pişen balkabakları hafif püre haline getirilir. 
  3. Makarna için tuzlu su kaynatılır ve makarnalar haşlanır. 
  4. Sos için, tavaya zeytinyağı eklenir. İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır. 
  5. Kavrulan soğana, sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  6. Balkabağı püresi eklenir, bütün malzeme ile karıştırılır. 
  7. Makarnanın haşlama suyundan alarak sosa eklenir. Karıştırılır. 
  8. Makarna süzülür ve hızlıca geri tencereye alınır. Labne sıcakken ilave edilerek karıştırılır. 
  9. Kaynayan sos makarnaya aktarılır ve karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Video Tarifler Makarna Tarifleri Krem Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)