Veggıe Dolma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Veggıe Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Veggıe Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Domatesleri yıkayın ve üst taraflarını kapak şeklinde kesip kenara alın. Domateslerin içlerini boşaltıp biberleri sap kısmından başlayarak ortadan kesin ve içlerini temizleyin. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada kavurun. Bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı soteleyip domates püresi ve pirinci ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve arnavut biberiyle tatlandırın. Yavaşça tavuk ve sebze suyu karışımının 2/3’ünü pirince aktarıp hafif karıştırın. 10 dakika pişirdikten sonra tekrar karıştırıp ocaktan alın. Pirinç hafif soğuduktan sonra taze baharatlar ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Pirinç karışımını dikkatli bir şekilde domates ve biberlerin içine yerleştirin. Üzerine beyaz peynir ufalayın. Dolgulu domates ve biberleri cam kaba yerleştirip fırına verin. 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine peynir ufalayıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl