Trakya Usulü Kuzu Tandır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Trakya Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Trakya Usulü Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuzu etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve tuz ile marine edin. Fırında 140 derecede 3 saat pişirin. İç pilav için, dolmalık fıstıkları kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip biraz daha kavurduktan sonra baharatları ekleyin. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Pişmeye yakın kuş üzümü ilave edip 20 dakika demlenmeye bırakın. Eti iri parçalara ayırıp tereyağında sotelenmiş patlıcan ve iç pilav ile servis yapın.

Hafifliği ile bilinen ve ana yemekleri süsleyen klasik kuzu tandır tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl