Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
  2. İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta kıyın.
  3. Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın. 
  5. Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın.
  6. Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.
  7. Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın.
  8. Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl