Taze Fasulyeli Pate
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Fasulyeli Pate Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Taze Fasulyeli Pate

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Süzüp robotta ezerek püre haline getirin. Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün. 
  3. Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin.
  4. Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın. Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın. 
  5. Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın. 
  7. Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın.
  8. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin. Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl