Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Ve Mantarlı Kırmızıbiber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Davetlerinizde hazırladığınız dolmalarla farklılık yaratın. Kırmızıbiberleri üzerinde 2 cm’lik kapak olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine kapaklarıyla birlikte yerleştirip hafif pişirin.

Tavuk etlerini küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tavuk etleri ile domatesleri soğana ilave edin. Mantarları ince kıyın ve tavuklu karışıma ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alın, ılınınca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Hazırladığınız tavuk etli içi biberlerin içine doldurun. Kapaklarını kapatıp 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl