Sultan Beğendi
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sultan Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Marine için

Sunum için

Pilav için

Sultan Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bonfileleri taze baharatlar, tuz, çekilmiş tane karabiber ve tarçın ile marine edin. Fırın ızgarasında pişirin. Bademli pilav için, pirinci bir saat önceden suda bekletin. Tereyağını eritin. Bademleri tereyağında kavurup pirinçlerle birlikte kavurun. 3 su bardağı suyu ilave edip tuz ile tatlandırın. Suyunu çekinceye kadar pişirip 20 dakika demlendirin. Kabak ve havuçları doğrayıp tereyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Elma dilim doğradığınız soğanları pul biber ile marine edip fırında pişirin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Tereyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakla tatlandırın. Hepsini pilavla birlikte bonfilelerin yanına alıp birlikte servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl