Oruk
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Oruk Tarifi İçin

Malzemeler

Dış harç için

İç harç için

Kızartmak için

Sos için

Oruk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için, soğanları soyup kıyın. Kıyma ve yağı tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte karıştırın.
  2. Soğan, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Pul biber ve cevizi ilave edip ocaktan alın. Kıymalı harcı bir tepsiye yayıp buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin.
  3. Dış harç için, bulguru bir tepsiye alıp üzerine suyu dökün. Karıştırıp 15 dakika bekletin.
  4. Tuz, kimyon ve biber salçası ilave edin. Elinizi arada bir suya batırarak 10 dakika yoğurun.
  5. Kıymayı ekleyip avucunuzun içinde yoğurmaya devam edin.10 dakika daha yoğurup un ve yumurtayı ekleyin. Elinizi sık sık suya batırıp 5 dakika daha yoğurun.
  6. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp ortasına işaret parmağınızı bastırın ve içini açarak mekik şeklinde uzatın.
  7. İçine kıymalı harcı doldurun. Elinizi ıslatıp ağız kısmını kapatın ve avucunuzda şekillendirin. Malzeme bitene kadar köfteleri bu şekilde hazırlayın.
  8. Yağı tavada kızdırıp köfteleri sık sık çevirerek 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  9. Sos için limon suyu, sarımsak, tuz ve yağı bir kapta çırpma teliyle çırpın. Maydanozu ilave edip karıştırın.
  10. Sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri dizin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hatay Mutfağı Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl