Mikado
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mikado Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Mikado

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@blondiecheff
66.5 bin takipçi
İzem Armağan

  1. Temiz bir tezgahın üzerine yufkaları güzel bir biçimde serin. Ortadan kesip 4’e bölün (Uzun ya da kısa yapmak tamamen sizin elinizde; dilerseniz üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaları 1 kere daha keserek kısa yufkalar elde edebilirsiniz).
  2. Yufkaları uzun ince bir çubuğa sarıp, ucunu yumurta sarısına batırın ve kenara alın (Ben evdeki Çin çubuklarını kullandım, sizlerin de evde pipet ya da benzeri bir çubuğunuz varsa kullanabilirsiniz).
  3. Tencereye 1 kaşık sıvı yağı alıp, önceden ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kavurduğunuz soğanların içerisine 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek karıştırın. Daha sonra kıymayı ve baharatları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  4. Kızgın yağda kızarttığınız yufkaları kenara alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kıyma sosunu ilave edin. Son olarak da ince kıydığınız maydanozları ilave edip servis yapın.

    Sunum önerisi
    Ben evde bulunan toprakla temas etmemiş saksılarımın içerisine yağlı kağıt serip içerisine malzemeleri yerleştirdim. Sizler de dilerseniz bu şekilde ya da bir tabakta karışık şekilde servis edebilirsiniz.


    Yufka mantısı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Özel Günler Diğer Tarifler Davet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl