Kuru Meyve Hoşafı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Meyve Hoşafı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Meyve Hoşafı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısı ve erikleri 2-3 parça halinde kesin. Kayısı, erik ve üzümü ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin. 4-5 saat oda ısısında bekletin.
  2. Kayısı, erik ve üzümü içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
  3. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kuru meyveler yumuşamaya başlayınca elmayı ilave edip karıştırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın
  4. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayırın. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Nar tanelerini kaselere paylaştırıp 5 dakika bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Meyvelerin doğal tadı ile hazırlanan düşük kalorili şekersiz kuru meyve hoşafı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl