Kestaneli Kup
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Kestaneli Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın. Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin.

Kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin. Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın.

Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun. Buzdolabına alıp yarım saaat kadar bekletin. 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun.

Krema sıkma torbasını buzdolabından alın. Yıldız uç kullanarak kremayı, soğuk kuplara sıkarak paylaştırın. Çırpılmış soğuk kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl