Kestaneli Dana Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Dana Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Dana Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın.
  2. Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. 
  3. Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. 
  4. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin.
  5. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Diğer Tarifler Bayram Yemekleri Özel Günler Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl