Kestaneli Avcı Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Avcı Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Avcı Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun.
  2. Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
  3. Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin.
  4. Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
  5. Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın.
  8. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Bodrum usulü çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Bayram Yemekleri Et Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Kebap Tarifleri Davet Yemekleri Diğer Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl