Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin ve çok büyük olmayan bir tencereye su ve beyaz şarabı aktardıktan sonra defne yaprağı, bir tutam tuz ve ince dilimlenmiş pırasayı ekleyip pişirin. Dondurulmuş karidesleri soğuk sudan geçirip pırasalı karışıma ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp süzün. Defne yaprağını içinden alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Pateyi hazırlamak için kırmızıbiberi çok ince doğrayın. Bir kasede tereyağını hafif çırpın, içine ince doğranmış kırmızıbiberi aktarın. Tahta kaşıkla karıştırın. Derin bir kaba oda sıcaklığında muhafaza edilmiş karidesli pırasa karışımını alın. Greyfurt suyu ve ton balığı ekleyip karıştırın. El blenderı’nda çekin. Karides karışımına tereyağı karışımı, tuz, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tost ekmeklerinden çemberle yuvarlaklar çıkarın. Üzerine hafif tereyağı sürün. Karides, ton balığı ve greyfurt pateyi şekilli bir biçimde tost ekmeklerinin üzerine sürün. İnce doğranmış kırmızıbiber, arpacık soğan turşusu ve ince doğranmış greyfurt kabuğu ile süsleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Davet Yemekleri Atıştırmalık Özel Günler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Ton Balıklı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl