Harem Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Harem Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Harem Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Üzümü ılık suda bekletip süzün. 
  2. Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın. Karanfil, ceviziçi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın. 
  3. Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  4. Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : Osmanlı sofrasının süsü sayılan tatlıların lezzeti ve çok çeşitliliği dünyaca biliniyor. Çeşitli helvalar, kuruyemişli, kaymaklı ve sütlü tatlılar, özellikle Türk lokumu ve baklava günümüzde de yabancıların beğenisini topluyor.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Davet Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl