Fırında Pırasalı Pirinç Turtası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Pırasalı Pirinç Turtası Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin. Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Jambonu küp küp doğrayın.
  2. Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın.
  3. Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Pirinçli karışımı ilave edip yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  4. Margarini tavada eritip pırasayı kavurun. Jambonu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın.
  5. Beyaz peynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  6. Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin.
  7. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl