Fındıklı Krem
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Krem Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fındıklı Krem

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fındıkların yarısını mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Diğer yarısını irice kıyın. Toz şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kasede mikserle çırpın. Vanilya ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Bu karışımı büyük bir tencereye alın, vanilya çubuğunun içini açıp tanelerini süte sıyırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdayınca ocağı kapatın. Toz jelatini ilave edip 3-4 dakika karıştırın. Jelatinin iyice eridiğine emin olun. İçinde jelatin tane şeklinde kaldıysa süzgeçten geçirerek süzün. Sütün tamamen soğumasını bekleyin. Bütün fındıkları soğuk sütün içine karıştın. Silikon kalıbın içine bir kaşık toz şeker serpin. Süt karışımını tekrar karıştırıp içine dökün. En az 1 gece buzdolabında bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın. Fındık ve orman meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl