Armutlu Tart
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Armutlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını yuvarlak sebze oyacağı ile keserek çıkarın. Kararmaması için armutları limonlu suda bekletin.
  2. Un, 90 gr yumuşatılmış margarin, pudra şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 1 yumurta akı ve 2 kaşık soğuk su ekleyip düzgün bir hamur yoğurun. Nemli beze sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  3. 20 cm çaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını 60 gr margarinle sıvayın. Tozşekeri serpin.
  4. Armutları bir ters bir yüz olmak üzere kalıba dizin. Kısık ateşte şeker karamelize oluncaya dek 30 dakika pişirin. 
  5. Hamuru merdane ile 20 cm çapında açıp kalıptaki armutların üzerine yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl