Limonlu Ve Cevizli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Ve Cevizli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Şerbeti için

Limonlu Ve Cevizli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. İrmik, Hindistan cevizi, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, yumurtalar, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Hamuru su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlakların yarısının ortasını bir çay bardağıyla keserek orta kısımlarını çıkarın. Halka hamurları büyük hamurların üstlerine yerleştirin. Ortadaki boşluklara birer yarım ceviz yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Şerbetin ılınmasını sağlayın. Tepsiyi fırından çıkardıktan hemen sonra ılık şerbeti pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tatlılar soğuyana kadar bekletin. Servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan cevizli tatlı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte