Damla Sakızlı Profiterol
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dilerseniz, klasik profiterol tarifini de deneyebilirsiniz.
Damla Sakızlı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Damla Sakızlı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için su ve margarini bir tencereye alın ve erimeye bırakın. Unu bir kerede ekleyip iyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
  2. Ocaktan alıp 5 dakika bekledikten sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
  3. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak cevizden büyük parçalar halinde sıkın.
  4. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın.
  5. Kreması için, süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Damla sakızını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin.
  6. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp margarini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  7. Ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın. Kremayı düz ve uzun uçlu sıkma torbasına aktarın ve profiterol toplarının altından batırarak içlerini doldurun. Üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte