Çikolatalı Yumuşak Şekerleme
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Yumuşak Şekerleme Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Yumuşak Şekerleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

15 cm’lik derin ve kare bir kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Şekerleri, çikolatayı, glikozu, krema ve sütü sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 115 dereceye ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırmadan içine tereyağını ekleyin. Karışımın ısısını derece ile kontrol edip 20 dakika sonra 40 dereceye düştüğünde tahta bir kaşıkla 10 dakika karıştırın ve hızlıca kalıba dökün. Üzerini örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp kare dilimleyin ve servis yapın.

Dilerseniz, karanfil, tarçın ve bal ile hazırlanan klasik yumuşak şekerleme tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte