Çikolata Fondü
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir. Şeker değeri yüksek olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Fondüye en çok yakışan meyveler ise; muz, çilek, elma ve kividir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile tatlı krizlerinizi giderecek video anlatımıyla nefis çikolatalı fondü tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çikolata Fondü Kaç Kaloridir?

Çikolata Fondü Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolata Fondü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin.

  Püf Noktası
  • Kremayı eriteceğiniz tencereyi daha büyük bir kap içerisine koyun ve kabı sıcak su ile doldurun. Bu sayede kıvamı daha çabuk tutacaktır.
  • Fondünün kıvamı katılaşırsa, içine bir kaşık krema ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
  • Fondüyü uzun süre bekletmeyin, bekledikçe kıvamı koyulaşacaktır.
  • Fondü yapımında bitter çikolata kullandıysanız, krema ve süt ile kıvamını açabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Tatlı Tarifleri Sos Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte