Tuzlu Rulo Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzlu rulo pasta, patates, havuç ve maydanoz ile hazırlanır. Çay saatlerinde ve özel günlerde sunulan bu tarif, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Tuzlu rulo pastanın iç harcı labne ile doldurulur. Süslemek için taze nane yaprakları kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tuzlu rulo pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tuzlu Rulo Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu Rulo Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanoz, dereotu, nane ve soğan yıkanır, kurulanır. İnce ince doğranır. 
  2. Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
  3. Yumurtalar kuru bir kaba kırılır. Kabarıp rengi açık sarıya dönene kadar çırpılır. 
  4. Patates ve havuç fazla suları sıkılarak eklenir, yumurtalı karışımın havasını çok söndürmeden karıştırılır. 
  5. Yoğurt ve yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 
  6. Un eklenir homojen bir kıvam aldıktan sonra kalan yeşillik ve malzemeler eklenerek karıştırılır. 
  7. Fırın kabına yağlı kağıt serilir. 
  8. Eşit kalınlıkta fırın tepsisine dökülür. 
  9. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirilir.
  10. Yeni bir yağlı kağıt tezgah üzerine serilir. Fırından çıkan kek yağlı kağıdından çıkarılarak daha sıcakken tezgaha kağıdın üzerine alınır. Rulo şeklinde katlanarak soğuması beklenir.
  11. İç dolgusu için labne çırpılır, isteğe göre içine beyaz peynir ya da yeşillik eklenerek soğuyan kekin içerisine sürülür. Tekrar rulo haline getirilir.
  12. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Patatesli Tarifler Krem Peynirli Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Roti Canai
Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça