Tereyağlı Simit
Selin Hıdır
731 Tarif       0 Takipçi
Tereyağlı Simit
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarınızı fırından yeni çıkmış mis gibi tereyağ kokusuyla sarmak istiyorsanız, dışı çıtır içi yumuşacık bu enfes tereyağlı simit tarifi tam size göre! Özellikle hafta sonu kahvaltılarına ya da sıcacık çay eşliğinde atıştırmalık olarak çok yakışan tereyağlı simit tarifi, evde simit yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Peki; tereyağlı simit nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Tereyağlı Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tereyağlı simit kaç kaloridir?

Bir porsiyon tereyağlı simit 370 kaloridir.

Tereyağlı Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Tereyağlı Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
  2. Tereyağı, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan 8 bezeye ayırın. Her bezeyi iki uzun şerit yapıp burgu şeklinde sararak simit formu verin.
  5. Pekmez-su karışımına bulayın, ardından kavrulmuş susama batırın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20–25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan tereyağlı simitler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tereyağlı simitleri, taze beyaz peynir, domates, zeytin ve bal/kaymak eşliğinde sıcak çayla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Simitleri ortadan ikiye kesip arasına beyaz peynir-roka, pastırma-kaşar ya da labne-salatalık gibi malzemeler koyarak mini sandviçler hazırlayabilirsiniz.
  • Simitler fırından çıktıktan sonra 5–10 dakika dinlendirilip hala ılıkken tüketilirse tereyağının lezzeti daha yoğun hissedilir.
  Püf Noktası
  • Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Çok fazla un eklerseniz simitler sertleşebilir.
  • Üzerinin güzel kızarması ve parlak olması için pekmezli su oranı dengeli olmalı (1 çay bardağı pekmez + ½ çay bardağı su idealdir).
  • Susamları tavada çok hafif kavurursanız simitlere ekstra aroma verir.
  • Her bezeyi iki uzun şerit haline getirip burarak birle��tirmeniz, klasik simit formunu sağlar ve daha çıtır bir doku oluşturur.
  • Fırın tamamen ısınmış olmalı. Aksi halde simit kabarmaz ve dışı sertleşir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Mayasız Bazlama
Oladi tarifi
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza
Kabartma Tozlu Krep