Tepsi Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan lahmacun, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Klasik hamur yerine, milföy hamuru ile hazırlayabileceğiniz tepsi lahmacun yapımı, ortalama 35-40 dakika sürer. İç harcında kullanılan malzemeler isteğe göre arttırılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, beğenerek yiyeceğiniz nefis tepsi lahmacun tarifine geçebiliriz.

Yöresel yemekler arasında önemli bir yere sahip olan, ev yapımı Antep lahmacun tarifine de mutlaka göz atın.

Tepsi Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Harcı için

Tepsi Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Harcı için soğan, sarımsak domates ve biberleri rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Bu karışıma kıyma ve salçaları ekleyip baharatlarla tatlandırın.
  2. Suyu ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Kabarmaması için çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Kıymalı harcı milföy hamurlarının üzerine paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini iri kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Fırın Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama