Sodalı Pamuk Açma
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
 Sodalı Pamuk Açma
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık dokusu, kat kat açılan formu ve içindeki hafif soda etkisiyle sofralara lezzet katan bu sodalı pamuk açma tarifi, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde gönülleri fethediyor. Puf puf kabaran yapısıyla mis gibi kokan, kolayca hazırlanan ve dilediğiniz iç harçla zenginleştirilebilen bu sodalı pamuk açma tarifi, klasik açmalardan farklı olarak ekstra bir yumuşaklık sunuyor. Peki; sodalı pamuk açma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Zeytinli Açma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sodalı pamuk açma kaç kaloridir?

Bir porsiyon sodalı pamuk açma 260 kaloridir.

Sodalı Pamuk Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

İç Harcı İçin:

Üzeri İçin:

Sodalı Pamuk Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su, süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu bir kaba alın. Üzerine instant mayayı ekleyip karıştırın ve yaklaşık 5 dakika bekletin.
  2. Karışıma soda ekleyin, ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Her bir parçayı açın, ortasına biraz beyaz peynir koyun ve hamuru kapatıp şekil verin.
  6. Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün ve arzuya göre susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25–30 dakika kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan sıcak açmaların üzerine biraz tereyağı sürdükten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sodalı pamuk açmalar, özellikle Türk çayı ile mükemmel bir uyum yakalar. Yanında dilimlenmiş peynir, zeytin ve domates ile şık bir çay saati menüsü oluşturabilirsiniz.
  • Açmaların iç harcına lor, beyaz peynir veya tulum peyniri gibi çeşitler ekleyebilirsiniz. Kahvaltılarda bu puf puf açmalar, yanında reçel ve bal ile harika bir başlangıç olur.
  • Fırından yeni çıkan sodalı pamuk açmalarını, dilimlenmiş et, marullarla zenginleştirerek sandviç olarak da sunabilirsiniz.
  • Peynirli harca ek olarak, sucuk, pastırma ya da zeytin eklemeyi deneyebilirsiniz. Hem tat hem de lezzet zenginliği yaratacaktır.
  Püf Noktası
  • Hamuru çok fazla yoğurmak yerine, nazikçe karıştırarak yoğurmak daha iyi sonuç verir. Fazla yoğurmak, açmaların sertleşmesine neden olabilir.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Hamurun kıvamı çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Sodalı pamuk açmalarının yumuşak ve kabarmış olması için soda kullanmak önemli. Soda, hamurun daha kabarık olmasını sağlar.
  • İç harcı tamamen kişisel zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Peynir dışında, lor, lorlu yeşillikler, kıymalı harçlar da güzel sonuçlar verecektir.
  • Hamurun iyice mayalanması için gereken süreyi atlamayın. Hamur mayalandıkça yumuşak ve pofuduk açmalar elde edersiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Poğaça Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza
Kabartma Tozlu Krep
Nezik Tarifi
Kolaç
Haşhaşlı Açma