Lavaştan Lahmacun Tarifi
Selin Hıdır
1279 Tarif       0 Takipçi
 Lavaştan lahmacun tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlanabilecek, çıtır çıtır ve fırından yeni çıkmış gibi kokan bir lahmacun hayal ediyorsanız, sizi mutfağa alalım! Hamur yoğurmadan, sadece birkaç malzemeyle dakikalar içinde sofraya getirebileceğiniz bu lavaştan lahmacun tarifi, klasik lezzetlerden ödün vermeden pratikliğe önem verenlerin favorisi olacak. Özellikle hafta içi akşamlarında ya da ani misafirlerde kurtarıcı niteliği taşıyan bu lavaştan lahmacun tarifi, yeşillik, limon ve sumaklı soğanla birlikte servis edildiğinde adeta bir kebapçı lezzeti sunuyor. Peki; lavaştan lahmacun nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Hazır Yufkadan Lahmacun tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon lavaştan lahmacun kaç kaloridir?

Bir porsiyon lavaştan lahmacun 280 kaloridir.

Lavaştan Lahmacun Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Lavaştan Lahmacun Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, salça, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu karıştırın. En son ince doğranmış maydanozu ve suyu ekleyip yoğurun. Harç yumuşak ve yayılabilir kıvamda olmalı.
  2. Fırın kağıdı serili tepsiye lavaşları yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde lavaşların üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, fanlı ayarda 7–10 dakika pişirin. Kenarları çıtır, üzeri hafif kızarmış olmalı. Dilerseniz tavada kapak kapalı şekilde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze maydanoz, nane, roka ve ince doğranmış marulla birlikte servis ederek klasik lahmacun deneyimini yaşatabilirsiniz.
  • İnce doğranmış kırmızı soğanı sumak ve biraz tuzla ovalayıp yanında ikram edin.
  • Üzerine taze sıkılmış limon suyu, harcın aromasını dengeler ve ferahlatır.
  • Acı biber sosu ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte lavaştan lahmacunlarınızı dürüm yaparak servis edebilirsiniz.
  • Geleneksel bir sunum için yanında buz gibi ayran veya şalgam suyu ikram edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çok ince lavaşlar kuruyabilir; orta kalınlıkta, yumuşak ve esnek lavaş tercih edin. Ev yapımı lavaş kullanırsanız lezzet daha da artar.
  • Harcı çok kalın sürmek lavaşı yumuşatır, çok ince sürmekse kuru kalmasına neden olur. İnce ama her yere eşit yayılan bir tabaka idealdir.
  • Fırını önceden iyice ısıtın. Fanlı ayarda ve yüksek ısıda (200–220°C) pişirin ki hem kıymalı harç kurumasın hem de lavaş çıtır çıtır olsun.
  • Fırın yerine yapışmaz bir tavada, kapağı kapalı şekilde orta ateşte 7–8 dakika pişirerek de aynı lezzeti elde edebilirsiniz.
  • Harcın yayılabilir ama sulu olmaması gerekir. Gerekirse 1–2 yemek kaşığı suyla kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Atıştırmalık Yemek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Gözleme Tarifi
Mayasız Peynirli Pişi Tarifi
3 Malzemeli Lavaş Tarifi
Anadolu’nun Krep Lezzeti: Cızlama Tarifi
Unsuz Mayasız: Fit Lavaş Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi