Kolay Mayasız Pişi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye’nin dört bir yanında en çok sevilen tariflerden biri de ‘Pişi’dir. Hamur işi tarifler arasında çok beğenilen pişinin hazırlanması 10, pişirmesi ise yalnızca 15 dakikadır. Genellikle sade bir şekilde sunulsa da, farklı yörelerde patates, peynir ve kıymalı iç harç ile hazırlanabilir. Kahvaltı ve sahur sofralarının yanı sıra gün sohbetlerinde de yer verilen pişi, hazırlanan hamurun kızartılmasıyla sofralardaki yerini alır. Peki, kolay pişi nasıl yapılır? Kültür Bakanlığı kaynaklarına göre farklı illerde yapılan pişi tariflerini sizler için derledik. Listedeki malzemelere göz attıysanız, ev yapımı mayasız pişi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ardahan Usulü Pişi Nasıl Yapılır?

Afyon Usulü Pişi Nasıl Yapılır?

1 Porsiyon Pişi Kaç Kaloridir?

Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz mayasız poğaça ve patatesli gözleme tarifini de deneyebilirsiniz.

Kolay Mayasız Pişi Tarifi İçin

Malzemeler

Ardahan usulü kolay pişi

Afyonkarahisar usulü pişi

Kolay Mayasız Pişi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayasız pişi yapımı için, ilk olarak su, yumurta ve yoğurdu bir kabın içerisine alın ve çırpın.
  2. Ardından üzerine tuz, kabartma tozu ve elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru iki parçaya ayırın ve merdane yardımıyla açın. Açılan hamur ne çok ince, ne de çok kalın olmalıdır.
  4. Hazırladığınız hamurları bıçak yardımıyla karelere ayırın.
  5. Yapışmaz tavanın içerisine ayçiçek yağı dökün ve yağ kızmaya başladığında hamurları içerisine atın.
  6. Bir taraf tamamen piştikten sonra, diğer tarafa çevirin ve kızartın. Kızaran hamurları servis tabağına alın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pişi yapımında isteğe göre maya kullanılabilir. Eğer mayasız bir pişi yapmak istiyorsanız; yumurta, yoğurt ve kabartma tozu ile hamurunuzu hazırlayabilirsiniz.
  • Hamurun pofuduk olması için, kabartma tozuna ek olarak 1 çay kaşığı karbonat ilave edin.
  • Hamurlara şekil verirken çay bardağının ağız kısmı ile daireler oluşturabilirsiniz.
  • Peynirli pişi için, hamuru ince ve uzun bir biçimde açın ve ortasını lor peyniri ile doldurun. Ardından kenarlarını kapatarak kızgın yağda pişirin.
  • Kızarttığınız hamurları mutlaka kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama