Ispanaklı Akıtma
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Ispanaklı Akıtma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarına hem renk hem de lezzet katmak istiyorsanız, ıspanaklı akıtma tarifi tam size göre! Taze ıspanakla hazırlanan bu hafif ve yumuşacık krep benzeri lezzet, özellikle çocuklara sebze yedirmenin en keyifli yollarından biri. Sade tüketilebileceği gibi peynirle, yoğurt sosla ya da dürüm şeklinde de sunulabilen ıspanaklı akıtma tarifi; pratikliği, besleyiciliği ve çok yönlü sunum seçenekleriyle sofranızın favorisi olmaya aday. Peki; ıspanaklı akıtma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Ispanaklı Pankek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ıspanaklı akıtma kaç kaloridir?

Bir porsiyon ıspanaklı akıtma 250 kaloridir.

Ispanaklı Akıtma Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirmek için:

Ispanaklı Akıtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkanmış ıspanak yapraklarını blendera alın. Üzerine süt ve suyu ekleyip yeşil renkli homojen bir sıvı elde edene kadar çekin.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine ıspanaklı karışımı, tuzu, sıvı yağı ve azar azar unu ekleyerek çırpın. Pürüzsüz ve akışkan kıvamlı bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha su veya unla kıvamı dengeleyin.
  3. 10–15 dakika kadar bekletirseniz daha düzgün pişer.
  4. Tavayı ısıtın, hafifçe yağlayın. Bir kepçe kadar harç döküp tavayı çevirerek yayın. Orta ateşte her iki tarafını hafifçe kızarana kadar pişirin.
  5. Ispanaklı akıtmaları servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ispanaklı akıtmaları üçgen ya da rulo şeklinde sarın.
  • Yanına beyaz peynir, zeytin, domates, haşlanmış yumurta ve ballı tereyağ ekleyerek zengin bir kahvaltı tabağı oluşturun.
  • İçine labne, lor peyniri veya ezme beyaz peynir sürüp ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve ceviz ekleyerek dürüm şeklinde sarın.
  • Mini rulo halinde keserek servis edebilir, brunch tabaklarını süsleyebilirsiniz.
  • Akıtmaların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  • Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber ve nane dökün. Hem sunumu şık olur hem de nefis bir meze gibi yenir.
  • Buzdolabında soğutup üçgen keserek soğuk krep kanepeler hazırlayabilirsiniz. Üzerine peynir, domates kurusu veya avokado dilimi koyabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Harç ne çok sıvı ne çok yoğun olmalı. Krepten biraz daha akışkan, akıtmaya uygun bir kıvamda olmalı.
  • Gerekirse un veya su ile kıvamı dengelenebilir.
  • Ispanakları iyice yıkayın ve saplarından ayırın.
  • Karışıma eklemeden önce çok sulu kalırsa kağıt havluyla fazla nemini alın.
  • Rengini kaybetmemesi için taze kullanın. Dondurulmuş ıspanak da olur ama fazla suyunu sıkarak ekleyin.
  • Her akıtmadan önce çok az sıvı yağ ile tavanızı fırça yardımıyla yağlayın. Fazla yağ akıtmaları hamurlaştırabilir.
  • Hamura çok az karabiber, kimyon veya muskat rendesi eklerseniz hafif aromalı ve daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz.
  • Karışıma biraz kaşar peyniri veya minik rendelenmiş havuç ekleyerek daha renkli ve yumuşak sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaştan lahmacun tarifi
Mayasız Bazlama
Ispanaklı muffin
Oladi tarifi
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu