Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Deniz Orhun’dan hem sağlıklı, hem lezzetli kahvaltı çöreği tarifi. Stanford Üniversitesi’nde verdiğim danışmanlıklardan birinin konusu; sağlıklı pişirme teknikleri eğitimi. Eğer obezite hastalığınız varsa, böbreklerinizden dolayı hayvansal protein yiyemiyorsanız, beyaz un tüketiminiz bağırsaklarınızda problem oluşturuyorsa, peynir ve zeytinin tuzu sabah kahvaltı sonrası sizi rahatsız ediyorsa, vereceğim yulaflı tarifler, doktorunuz ve beslenme uzmanınıza da danışarak, güzel bir içecek ile sabah kahvaltınız için iyi bir seçenek olabilir.

Tahinli çörek ve cevizli çörek tarifine de göz atın.

Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulafı mutfak robotuyla un gibi ince hale getirin.
  2. Kuru malzemeleri bir kaba alarak karıştırın.
  3. Yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırdıktan sonra kuru malzeme karışımını ilave edin.
  4. Daha sonra peynir ile dereotunu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra pişirme kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 -18 dakika süreyle renk alana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Yulaflı Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama