Çekirdekli Simit
Selin Hıdır
806 Tarif       0 Takipçi
Çekirdekli Simit
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çekirdekli Simit Tarifi: Evde sıcacık fırından çıkan, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık simitler yapmaya ne dersiniz? Üstelik üzeri bol ay çekirdeğiyle kaplı, lezzeti ve görüntüsüyle iştah kabartan bu çekirdekli simit tarifi, hem kahvaltılarınızı hem de çay saatlerinizi taçlandıracak. Mayalı hamurun yumuşak dokusu, pekmezli karışımın verdiği hafif tatlımsı aroma ve çıtır çekirdeklerin doyurucu lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Peki; çekirdekli simit nasıl yapılır? İşte çekirdekli simit tarifi ve malzemeleri...

Çubuk Simit tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çekirdekli simit kaç kaloridir?

Bir porsiyon çekirdekli simit 350 kaloridir.

Çekirdekli Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Çekirdekli Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. 5 dakika kadar maya aktifleşsin.
  2. Sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtüp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın (iki katına çıkmalı).
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Her bir parçayı uzun bir şerit gibi yuvarlayıp ikiye katlayın ve burgu şeklinde kıvırarak halka şekli verin.
  6. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  7. Pekmezi suyla karıştırın ve her simiti önce pekmezli suya, sonra bolca çekirdek içine bulayın.
  8. Simitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan çekirdekli simit servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanına beyaz peynir, domates, zeytin, haşlanmış yumurta ve salatalık koyarak klasik bir Türk kahvaltısı hazırlayabilirsiniz.
  • Simitleri ortadan kesip içerisine labne, lor peynir veya avokado ezmesi sürerek mini sandviçler yapabilirsiniz.
  • Hamurdan daha küçük bezelere ayırarak minik simitler hazırlayabilir, çocuklar için atıştırmalık hale getirebilirsiniz.
  • Üzerine çörek otu veya susam da serpip şık sunumlar elde edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun çok sert olmaması gerekir. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam ideal.
  • Unu her zaman yavaş yavaş ve kontrollü ekleyin.
  • Mayalanma süresi ortam ısısına göre değişebilir. Hamur iki katına çıkmalı.
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç filmle ve bir bezle örtün. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Pekmez-su oranı %50-%50 olursa, simitlerin üzeri güzelce renk alır ama çok koyu olmaz.
  • Dilersen biraz sıvı yağ da ekleyerek daha çıtır bir doku elde edebilirsin.
  • Ay çekirdeği içini önceden hafif kavurursanız lezzeti artar.
  • Çiğ kullanacaksan, pişerken yanmaması için simitleri fırına koymadan önce fırını çok iyi ısıtmalısın.
  • Simitler oda sıcaklığında 2 gün dayanır. Daha uzun süre saklamak istersen, buzdolabı poşetine koyup dondurabilirsin. Isıtarak tekrar taze gibi servis edebilirsin.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Oladi tarifi
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza