Çekirdekli Grissini
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamaya ne dersiniz? İtalyan mutfağından yayılan grissini, genellikle ara öğün olarak tüketilen bir besindir. İnce uzun çeşitlerinin yanı sıra, küçük parçalar halinde de hazırlanabilir. Yapımında buğday unu ve tam buğday unu kullanıldığı için, diyet listelerinde de yer verilebilir. İsteğe göre çekirdek, biberiye, baharat, çörek otu ve anasonlu olarak sunulabilir. Peki, çekirdekli grissini nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, düşük kalorili çekirdekli grissini yapımı için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak biberiyeli grissini ve zeytinyağlı kraker tarifini de deneyebilirsiniz.

Çekirdekli Grissini Tarifi İçin

Malzemeler

Ayrıca

Çekirdekli Grissini

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unları eleyerek yoğurma kabına alın. Tuz, şeker ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.  En son zeytinyağı ile suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  2. Bir kapta pekmezle suyu karıştırın. Ayrı düz bir tabağa da ay çekirdeği içini alın. 
  3. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 8-10 cm uzunluğunda silindir hale getirin. 
  4. Hamurları önce pekmezli suya batırın, sonra da ay çekirdeği içine bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika süreyle pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Diyet Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama