Biberli Tart
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için:

Üzeri için:

Biberli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  2. 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın. Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  3. Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun. İnce halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta çırpın.
  4. Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  5. Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun. 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın.
  6. Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın.
  7. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama